zaterdag 25 april 2015

Museum Gemeente Boxmeer heeft een metamorfose ondergaan.

Het Museum Gemeente Boxmeer dat gevestigd is in het Kasteelmuseum van Julie Postel heeft evenals het Kasteelmuseum een metamorfose ondergaan.
Beide musea zijn op de zondagmiddagen te bezichtigen van 14.00 uur tot 17.00 uur.
De documentatie van het Gemeente Museum is compleet gemaakt en men kan door middel van een handzaam gidsje alle objecten herkennen en de betekenis ervan opzoeken. Ook het Kasteelmuseum van Julie Postel heeft een dergelijk gidsje samengesteld.
Op 2de Pinksterdag 25 mei, tijdens de traditionele kastelen dag, zal het Kasteelmuseum officieel heropend worden. Genodigden zullen hierbij aanwezig zijn. Daarna kan iedere deelnemer aan de kastelen dag genieten van een interessante rondleiding. Ook het Museum Gemeente Boxmeer kan men met een bezoek vereren. Hier zal men de nieuw geplaatste vitrines kunnen bewonderen en genieten van de prachtige documentatie met talrijke voorwerpen uit vroeger tijden. Er zullen vertegenwoordigers van het Gemeente Museum aanwezig zijn.
Op het kasteelterrein is ook van alles te doen. In de Nepomukkapel aan de oprijlaan van het kasteel is een boeken en prenten verkoop. Veel boeken op het gebied van historie worden aangeboden.
Het antiquariaat De Vrije Heerlijkheid zorgt voor een interessant aanbod op deze mooie locatie.
Tot ziens op 25 mei.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten