maandag 4 februari 2013

Adalbert Basisschool Mook op bezoek in het Museum Gemeente Boxmeer.

Adalbert Basisschool Mook op bezoek in het Museum Gemeente Boxmeer.

Geplaatst door: oktober 14, 2012

Adalbert Basisschool uit Mook op bezoek in het Museum Gemeente Boxmeer in het kader van de Leskist Middeleeuwen
Een dertigtal leerlingen van de Adalbert Basisschool uit Mook brachten op vrijdag 12 oktober 2012 in het kader van de Leskist Middeleeuwen een bezoek aan het Museum Gemeente Boxmeer. Onder leiding van Myriam Beltman van de Stichting Museum Gemeente Boxmeer en van Dick Reijnen Amateur Archeoloog in de Gemeente Boxmeer kregen de leerlingen, die verdeeld waren in 4 groepen, uitleg over wat er in het museum te zien is; de Steentijd , de Romeinse Tijd, de Bronstijd, de IJzertijd en de Middeleeuwen. De Middeleeuwse vondsten van o.a. een eikenhouten waterput uit de 7de eeuw in het centrum van Boxmeer kon men met eigen ogen aanschouwen. Over deze waterput hebben de leerlingen tevoren op school informatie gekregen in de vorm van een lesbrief, uit de Leskist Middeleeuwen, waarin het nieuws van deze voor Boxmeer belangrijke vondst, staat beschreven. De leerlingen toonden allen een hoge mate van interesse, maar ook de ouders vonden het dermate interessant dat er stemmen opgingen om met hun gezin tijdens de kastelendag op 2de Pinksterdag 2013 het kasteel met een bezoek te vereren.
 
 
 
 
Hoeveel denken jullie????

De leerlingen deden ook meer aan een prijsvraag: Hoeveel musketkogels zitten er in de fles? De prijs die de leerlingen konden winnen was het boek ”Verleden Land” , over de archeologie van Nederland waarbij de Middeleeuwen uitgebreid aan bod komen.
Voor ons was het een zeer geslaagde activiteit, mede door het enthousiasme van de leerlingen maar ook van de ouders.
Met dank aan de Zusters van Julie Postel voor de gastvrijheid en aan Juf. Noor Heutink, Stagiaire Lotte en alle ouders die aan deze geslaagde morgen hebben meegewerkt.

Myriam Beltman en Dick Reijnen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten