maandag 4 februari 2013

Kastelendag 2011, een daverend succes.

Kastelendag 2011, een daverend succes.

Geplaatst door: juni 17, 2011
De kastelendag op maandag 13 juni, 2e Pinksterdag, die georganiseerd werd door de Zusters van Julie Postel, is een daverend succes geworden. Die dag telde meer dan 700 bezoekers.
Dankzij een perfecte organisatie en het mooie weer verliep deze dag voorspoedig en geheel naar wens. De zusters van Julie Postel hadden het dit jaar geweldig opgezet en niets nagelaten om van deze dag voor jong en oud een culturele happening te maken. De graaf en gravin gaven acte de présence en koning Lodewijk Napoleon met zijn gemalin deden in het kasteel oude tijden herleven. Voor de jeugd waren er verhalenvertelsters en een pannenkoekenhuis en een heuse huifkar. Het voltallige H. Bloedsgilde van Boxmeer zorgde voor veel sfeer op deze dag. Er was een rondleiding en een filmvoorstelling in de kapel. Het kasteel en zijn interieur is een prachtig plaatje geworden, geheel naar stijl en zeer smaakvol ingericht. Wederom een compliment voor de zusters.
2 3 4
6 7 Kastelendag 2011
Het Museum Gemeente Boxmeer in het souterrain van het Kasteel was voor het eerst te aanschouwen. De Stichting Museum Gemeente Boxmeer heeft er iets moois van gemaakt. Berry Hermans, beeldend vormgever uit Cuijk, heeft hier al zijn talenten tentoon gespreid en op een zeer verrassende manier, via een historische tijdlijn op panelen in kleuren gerelateerd aan de historische periodes, het geheel in beeld gebracht. Daarbij worden de verschillende archeologische vondsten getoond die gedurende een periode van 40 jaar in de verschillende dorpen langs de maaskant zijn aangetroffen. Het vormt een prachtig geheel en is een bezoek zeker waard.
1klik voor een vergroting.
Dick Reijnen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten